Undervisning

Formålet med HARK’s undervisningsplan er at højne undervisningen for at udvikle elevrytteren, samt at højne det generelle niveau i HARK’s rideskole. Det er HARK´s holdning, at alle elever både skal lære at håndtere heste og at ride på dem. Derfor består undervisningen af både teori og ridning. Der vil bl.a. blive undervist med udgangspunkt i DRF´s Ryttermærke 1 og 2, og der kan derfor forekomme enkelte perioder med teorilektioner, hvor elevrytteren ikke rider. Der er ligeledes mulighed for at tage Ryttermærke 3, 4 og 5. 

Sikkerhed på rideskolen har højeste prioritet, og derfor skal underviserens anvisninger til hver en tid følges. Det er påkrævet, at alle elever under 18 bærer hjelm ved al omgang med heste. Elever under 15 år må ikke befinde sig alene i boksene og spiltovene, hvis der ikke er en voksen til stede. Hvis der er en voksen til stede i opsadlingsområdet, er det tilladt at hente hestene og strigle dem, inden underviseren kommer. Elevryttere under 15 år må kun gå på folden i følge med en voksen. 

Alle elever og voksne på alle hold skal tage del i den fælles oprydning. Det kunne være opsamling af hestepærer, tømning af trillebøre, rengøring af toiletter eller fejning/rivning af spiltove/gangarealer m.m. 

 

Undervisningsplanen er et værktøj for underviseren til at kunne placere eleven på rette niveau. Ved sæsonstart eller et eventuelt niveauskifte, vil man blive bedømt af underviseren. Efter bedømmelsesperioden vil de enkelte hold og elever blive evalueret og klubben vil i dialog med underviserne vedr. omplacering af elever til det rette hold. Vurdering og eventuel omplacering af enkelte elever skal skabe bedre balance på de enkelte hold og give de bedst mulige oplevelser for alle elever.

HARK ønsker at fremme ridesporten ved at hæve niveauet i rideskolen, om den nødvendige viden om træning og hestevelfærd.

 

HARK gør opmærksom på, at en ridetime varer 45 minutter. Derudover skal der også lægges tid til både opsadling og afsadling, hvis ponyen/hesten ikke skal bruges efter endt session. Derfor vil den faktiske tid i rideskolen udgøre ca. 90 minutter incl. ridetimen.

 

Som noget nyt udbydes Horsemanship, Kæphest og Rytterfitness.

© Harridslev Rideklub

Kontakt os:
mail@hark.dk

 

Adressen:

Halagervej 19A
8930 Randers NØ

Socialemedier:

  • facebook-square
  • youtube-square
  • flickr-square

Harridslev Rideklub

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
13260125_1131855676871306_4486760936283611436_n